Til jobcentre og a-kasser

Transportbranchen mangler kvalificerede chauffører

Samtidig er der ledige, der ønsker at arbejde som chauffør. Dansk Befordrings Center tilbyder opkvalificering af ledige i form af chauffør-uddannelser, samtidig med at vi laver individuelle match til konkrete job på ordinære vilkår i transportbranchen. Vi sikrer, at der for den motiverede kursist er job dagen efter endt uddannelse.

Med over 20 års erfaring

Med over 20 års erfaring i transportbranchen har vi oparbejdet et solidt netværk af samarbejdspartnere, som vi inviterer ind på vores uddannelser til et Rekrutteringsforum. Her fortæller de om deres virksomhed og krav til nye medarbejdere, de møder kursisterne og der er mulighed for dialog og indgåelse af aftaler om job.

Vi tilbyder

Vi tilbyder ledige borgere jobrettet vejledning hos vores jobkonsulent, sideløbende med deltagelse på et af vores chaufførkurser.

For borgere

For borgere, der vælger flex – er vi behjælpelige med AMU-kurserne BAB 1 og BAB 2.

Egner den ledige borger sig til et chaufførjob?

Vi støtter jobcentre og a-kasser i at vurdere om ledige, der ønsker et chaufførjob, har de rette kvalifikationer og den rette indstilling – og hvilket chaufførjob de egner sig bedst til. Der er ofte tale om skæve arbejdstider, hvilket betyder at den ledige skal være fleksibel i forhold til arbejdstider og arbejdsdage af forskellig længde, og karakteren af arbejdsopgaver er der en række forudsætninger, der skal være på plads, for at man kan komme i betragtning til et chaufførjob. Hertil kommer, at en chauffør ikke bare er en chauffør – der findes mange forskellige chaufførjob.

Sprogkrav til chaufførkort: Danskuddannelse 2 (DU2).

På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan downloades samtaleguide for sagsbehandlere i jobcentre og a-kasser om job i transport, udarbejdet af Branchenetværket for godstransport i Hovedstaden og Sjælland: https://star.dk/media/11055/samtaleguide-godstransport.pdf

Vi har bl.a. samarbejdet med følgende kommuner:

Gentofte

Holbæk

Ishøj

København

Vallensbæk

Albertslund